2021-11-01 15:17:32• hírek • Bede Emőke

Most már biztos: fejsérülés okozta az Aradon meggyilkolt kislány halálát

Az egész országot megrázta annak a brutális gyilkosságnak a híre, melynek áldozata egy mindössze 5-6 év körüli kislány. Mostanra bebizonyosodott, hogy a gyerek életét a fejére mért ütés(ek) oltották ki, az elkövető pedig vélhetően a nyomok eltűntetése céljából gyújtotta fel az apró, megcsonkított testet.

Az Arad megyei ügyészség az esettel kapcsolatban hétfőn részletes tájékoztatást adott ki. Mint írják, Arad Bujac nevű lakónegyedének egy félreeső útja mellett egy kutyáját sétáltató polgár egy megcsonkított, félig elszenesedett holttestre bukkant, mely felfedezéséről azonnal értesítette az illetékes hatóságokat is. A kiérkező nyomszakértők és rendőrök azonnal biztosították a gyilkosság helyszínét, melytől alig 50 méterre megtalálták a megcsonkított testhez tartozó lábfejet is. Ezzel egyidőben elindult a nyomok rögzítése és a környék térfigyelő kamerái által rögzített felvételek begyűjtése is.


Az ügyben emberölés és halottgyalázás gyanúja miatt indítottak úgynevezett in rem nyomozást, ám később a vizsgálat körét kiterjesztették családon belüli erőszakra is.


Az ügyészség tájékoztatása szerint a nyomozást az éj leszállta miatt abba kellett hagyni, viszont másnap, azaz október 31-én ismét rendőrök lepték el a környéket. A begyűjtött nyomok és bizonyítékok között jegyzik az áldozat körmei alatt talált lerakódásokat, egy, a kislány összezárt jobb kezében talált, kb. 22 centiméteres hajszálat, a helyszínen talált, részlegesen összeégett ruhákat, egy hajgumit, az elszenesedett csontokat, illetve a holttest alatt megtalált, ugyancsak megégett anyagokat.


A boncolás során megállapították továbbá azt is, hogy egy 5-6 év körüli kislányról van szó, akit a felfedezését megelőző 24-48 órában gyilkolhattak meg. Halálát fejsérülés okozta.


Az Arad Megyei Rendőr-felügyelőség által indított nyomozás jelenleg is zajlik, a hatóság elsősorban a környék térfigyelő kameráinak felvételein keres olyan árulkodó jeleket, melyek segíthetnek megtalálni az elkövetőt. A hatóság ezzel párhuzamosan vizsgálja az eltűnt kiskorúak országos adatbázisát, beleértve az állami intézményekből eltűnt gyermekek lajstromát is.


Mivel a gyanú szerint az elkövető valamilyen anyaggal gyorsította az égést, ezért a rendőrség már ilyen jellegű tárolóedények után is kutat a közelben.


Az egyik helyi híroldal szerint a nyomozók három feltételezés mentén indultak el: a gyermek halálát egy hozzátartozó vagy akár más gyerekek okozhatták, ugyanakkor, mivel a környéken egyetlen gyermek eltűnéséről sem érkezett bejelentés, a nyomozó szervek nem zárják ki azt sem, hogy a kislány külföldi, esetleg afgán lehet.


Elkészült a fantomkép


A félig elszenesedett holttest alapján a hatóságok rekonstruálták a kislány arcát, a fotót pedig a sajtó számára is közreadták. Mint írják, a barna szemű és barna hajú áldozat kb. 5-6 éves és 110-120 centi magas volt. A hatóság arra kéri mindazokat, akik felismerik a fantomképen szereplő kislányt, hogy mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: